Voorjaarswerkzaamheden

Ter voorbereiding van onze zaai- of plantwerkzaamheden kan er door ons steeds ingespeeld worden met verschillende werktuigen. Het veld kan open getrokken of gediepwoeld worden. Daarna kan er al dan niet gefreesd worden om de resterende plantresten onder te werken. Vervolgens ploegen of direct rotoreggen met erosieploeg. 

Spinazie, gras, grondbemester en tarwe zaaien

Het hele jaar rond kunt u bij ons terecht voor het inzaaien van uw volleveldsteelten. Met onze combinatie zorgen wij voor een egaal en vlak zaaibed. Door het gebruik van lagedrukbanden en de verdeling van het gewicht op de trekker wordt er gezorgd voor een minimale bodemverdichting. Elk zaadje wordt aangedrukt en op perfecte diepte ingezaaid door de zaaischijven. 

Indien gewenst kan er in één werkgang met een erosieploeg gezaaid worden. Zodoende kan er ploegloos ingezaaid worden. 

Aardappelen planten

Voor het poten van aardappelen hebben we verschillende combinaties ter beschikking. Naar wens van de klant kan er met 4 of met 6 rijen gepoot worden. Alsook kan er gekozen worden voor een frontwerktuig zoals steketee, rotoreg of frees. 

Indien gewenst kan er grondontsmetting of pootgoedontsmetting toegediend worden. Deze koopt u zelf of wij zorgen ervoor, voor ons maakt dit niet uit. 

Spinazie en boerekool maaien

Spinazie en boerekool worden op de desgewenste lengte van de grond afgesneden en in containers geperst zodat deze volumieuze producten gemakkelijk vertransporteerbaar zijn.

Wortelen zaaien

Wortelen en pastinaak worden door ons op ruggen van 70cm gezaaid. De ruggenopbouw en het zaaien gebeurd in één werkgang met een rotorkopeg. Alle combinaties zijn uitgerust met gps om de volle aandacht bij het zaaiwerk te bewaren. Ten allen tijde kunnen er grove en schijfwortelen gezaaid worden dit gebeurt doorgaans respectievelijk op 2 rijen en op band. 

Folie trekken en zoete aardappelen verplanten

Door middel van een rotoreg en 2 folieleggers kunnen er in 1 werkgang 2 bedden aangelegd worden op gps. Deze bedden zijn 90cm breed en hebben een interlinie van 1.5m. 

Het verplanten gebeurt met een ferrariplanter van 6 rijen op 3 bedden. Tijdens het verplanten wordt er aan ieder plantje 1 glas water gegeven. Om de continuïteit in het plantproces te behouden, worden de planten en het water al rijdend aangevuld. 

Bonen zaaien

Om een perfect egaal en vlak zaaibed te bekomen worden de bonen steeds in combinatie met rotorkopeg en een gladde rol gezaaid. Dit bekomt de plukkwaliteit in het najaar ten goede. Ook hier wordt er aandacht besteed aan de bodem en blijven de banden onder 1 bar.

Wortelen schaven

Door de steeds strengere wetgeving in verband met de fyto-producten wordt het moeilijk om wortelen en pastinaak proper te houden zonder schaven.  Daar we wortelen zaaien per 4 of 5 rijen kan de schaaf ook aangepast worden tussen 4 en 5 rijen. 

De mogelijk bestaat ook om in dezelfde werkgang tussen de rijen te spuiten. Dit wordt zeer zorgvuldig gedaan zodat er geen product op de planten terecht komt.

Erwten plukken

In de zomermaanden kunt u ons met veel kans terugvinden op de noord-Franse akkers met een groep erwtenplukkers. Deze groep is 5 op 7 en 24 op 24 aan het werk en wordt ten allen tijde bijgestaan door een overlaadwagen.

Bonen plukken

Voor het plukken van bonen beschikt het bedrijf over 3 gelijke machines met elk een bunker van 5 ton. De machines zijn voorzien van de allernieuwste technieken om zo weinig mogelijk blad, steeltjes en trossen in het product te hebben. Daarnaast krijgen de machines voorafgaand aan het seizoen een grote onderhoudsbeurt om zo wekenlang aan een stuk verder te kunnen plukken met het minste risico op uitval. 

Aardappelen rooien

Reeds 40 jaar ervaring hebben wij in het rooien van aardappelen. Op vandaag kan er met heel wat verschillende machines opgetreden worden van 2 rij tot 4 rij, met of zonder rups. Alle machines zijn uitgerust met een bypasssysteem over het axiaalset, zo kan er steeds ingespeeld worden op de wensen van de klant. Door de flexibiliteit van de verschillende machines spelen wij dan ook maar al te graag in op uw wens.

Voor het rooien van aardappelen kunt u ons in heel west-Vlaanderen en noord-Frankrijk terugvinden.

Desgewenst verzorgen wij ook het transport en het inschuren van uw aardappelen.

Zoete aardappelen rooien

Na verschillende aanpassingen aan de machines kunnen er ook zoete aardappelen gerooid worden. Naargelang de omstandigheden worden de zeven en het schoeisel aangepast. 

Wortelen rooien

Om wortelen en pastinaak te rooien kunt bij ons beroep doen op verschillende 2rijige en 4rijige rooiers. Deze rooiers hebben allen een rups ter beschikking om in de natste omstandigheden te kunnen rooien. Door een stock opgebouwd door de jaren heen van verschillende rooimatten, kunnen wij iedere rooier perfect afstemmen met de juiste matten voor ieder werk. In extreme gevallen kan er steeds gewerkt worden met axiaalrollen.